יום שישי, 11 בספטמבר 2015

יש לי את המתכון לקרמבל תפוחים המושלם. זוכרים  שלפני שהתחלתי לעסוק בעולם המופלא של עיצוב פנים הייתי מהנדסת מזון ומפתחת מתוקים למפעלים? אז כן, זללתי עוגות ועוגיות על תקן יום יומי. בכמויות. בכל זאת מבחני טעימה מחייבים את התפקיד:) בטוחה שאם אחשב את כמות העוגות שפיתחתי וטעמתי אגיע למאות אולי אפילו לאלפים. לכן כשאני אומרת לכם שיש לי את המתכון המושלם, פשוט תסמכו עלי. 

הקינוח הזה מושלם, קל, מהיר, טעים ונראה פשוט מיליון דולר.  קחו דף, עט וקדימה לעבודה:

הוראות הכנה:

חממו תנור ל ° 170 

1. חתכו תפוחי גרנד סמית לקוביות גדולות (כמה תפוחים? לפי גודל התבנית. אני השתמשתי כאן בתבנית קטנה וחתכתי 6 תפוחים)

 

 

2. העבירו את התפוחים למחבת הוסיפו קצת חמאה +כפית קינמון+ 2-3 כפות סוכר. (אישית אוהבת סוכר חום, אך לא מחייב)

3. טגנו את התפוחים קלות, רק עד שהסוכר טיפה יתקרמל.

 

4. הכינו שטרויזל: 1/2 כוס סוכר חום + 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות + 1 כוס קמח תופח + 1/2 כוס שקדים טחונים.

   ערבלו במיקסר עם וו גיטרה עד קבלת פירורים. לא הולך? זה בסדר, לעיתים צריך קצת להמשיך לפורר בידיים.

5. שפכו את התפוחים לתבנית טיפה משומנת, כסו בשכבת שטרויזל דקה ואחידה. אפו בין 20-30 דקות עד הזהבה.

לחוטאים אמיתיים שאוהבים להתפנק (כמוני) מומלץ ואף רצוי להגיש חם לצד גלידת וניל מפנקת.

שיהיה בתאבון..

את הקרדיט לעוגה המעלפת הזו אני חייבת לתת לדודה תקווה עורי הקונדיטורית הפרטית שלנו... ושל כל קיבוץ מרום גולן:)

חג שמח חברות וחברים. שתהיה לכולנו שנה נהדרת. 

אם אפיתם והתפנקת ספרו לי איך יצא. סקרנית לדעת מה אתם חושבים.

 נרשמת לבלוג שלי לקבל עדכונים? מוזמנת ללחוץ על החץ ולהצטרף לחגיגה