10 טיפים אשר כדאי לכם לקחת בחשבון לפני שיפוץ / בנייה

יום חמישי, 24 בנובמבר 2017

לאחרונה היו לי מספר פגישות ייעוץ נקודתיות בעקבות פנייה זהה: "נכנסו לבית חדש/ סיימנו שיפוץ ומשהו לא עובד, את יכולה לבוא ולתקן/לשפר את זה?". אז החלטתי שאני פשוט חייייייבת לשתף אתכם בכמה נקודות מאוד חשובות אשר כדאי לקחת אותם בחשבון לפני השיפוץ/ הבנייה, במידה ובחרתם שלא להיעזר במעצבת. לנסות לחסוך לכם טעויות מראש.

1.תכנית העמדה

תכנון נכון של בית מתחיל מתכנית העמדה, לפי מידות מדויקות. לא בערך. לא ליד. תמדדו. תתכננו. אל תרוצו לקנות ריהוט לפני שאתם מוודאים שמיקום וגודל הריהוט הוא הפתרון האולטימטיבי לניצול המקסימלי של החלל.

דוגמה קלאסית להמחיש את הנושא היא חדר ארונות. תשאלו את עצמכם האם חדר הארונות שלכם מממש את הפוטנציאל שאתם יכולים להפיק מחדר השינה שלכם, לפני שאתם רצים לרכוש עבורו מדפים לתלייה. אולי בכלל עדיף לשבור את הקירות של חדר הארונות, להגדיל את חדר הרחצה שצמוד אליו ולאחסן את הבגדים שלכם בתוך ארון. כך גם נפח האחסון שלכם יגדל וגם תקבלו אמבטיה מפנקת. פתרון מנצח משתי הבחינות. את הארון דרך אגב, תמקמו בתוך החדר כמובן.

2. נקודות חשמל ותאורה. 

העמדתם את הריהוט בחלל? יופי. האם מיקום התאורה והחשמל מותאמים להם?
לשינוי מיקום של ריהוט יש השלכות נוספות חוץ מיופי ואסתטיקה, למשל השלכות בנושא חשמל ותאורה. קחו זאת בחשבון לפני תחילת השיפוץ.
אתן לכם דוגמאות: האם התאורה של פינת האוכל ממוקמת מעליה, במרכז?
המנורה לצד המיטה תהיה באמת לצד המיטה? או שהיא ממוקמת מאחורי המיטה?
היכן אתם מתכננים את עמדת המחשב? יש שם שקעים? בטח תרצו שיהיו שם יותר משקע אחד.
דרך אגב, תאורה תורמת המון לאווירת הבית. ממליצה לכם להוסיף תאורה עומדת/ יורדת / קירית וכו'. זה ישדרג את הבית שלכם פלאים.

3. צנרת

החלטתם שאתם רוצים להחליף ריצוף וחיפוי באמבטיה? לשנות? אז חכו רגע. קחו בחשבון בזמן השיפוץ את נושא החלפת הצנרת כדי שלא יהיו נזילות עקב פגיעה בתשתית הצינורות במהלך השיפוץ ולא עלינו אח"כ בעיות רטיבות.
זה הזמן לבחון אם מיקום האסלה, הכיור והמקלחון הם האידאלים, או שיש מקום לשפר אותם.

4. סוללה באמבטיה

זה הפתרון הפשוט והזול, אך אני מרשה לעצמי לבקש מכם: "בבקשה לא". במיוחד אם יש לכם ילדים. הם כל הזמן נתקעים בה עם הראש. פשוט לא. לכו במינימום על "אינטרפוץ 3 דרך" ואם אפשר על  "אינטרפוץ 4 דרך" עם אביכ מילוי, זה יהיה בכלל נפלא. לא יודעים מה זה אינטרפוץ 3 דרך, 4 דרך, או אביכ מילוי? מוזמנים לפוסט שלי כאן שיסגור לכם את כל הפרטים

לעומת האינטרפוצים... שימו לב גם לרובה... רמז להמשך.

5. רובה

למי שלא מכיר, רובה, זה החומר מילוי שבין האריחים. ברירת המחדל של הקבלן/ שיפוצניק היא רובה בצבע לבן, אלא אם אמרתם לו אחרת. אם בחרתם ריצוף אפור, או למשל פרקט חום כדאי להתאים לו גוון רובה מותאם. בקשו ממנו לראות את מניפה הצבעים של הרובה ותבדקו מה הגוון שהכי קרוב לצבע האריח שבחרתם. לעיתים דווקא תרצו ליצור קונטרסט ולהדגיש את האריח. במקרה כזה בחרו גוון רובה שמנוגד לאריח. כל מקרה לגופו, רק קחו עמדה בבחירות האלה  ותיידעו את הקבלן בהחלטתכם.

כך למשל זה נראה כאשר נבחרה רובה שחורה בין האריחים הלבנים בשיפוץ הדירה בתל אביב.

6. ריצוף פרקט

בחרתם אריח דמוי פרקט? חשוב שתדעו שאת האריחים מניחים לא אחד מעל השני (כן כבר הוזעקתי לבתים כאלה, זה מבאס ממש) וגם לא באמצע של האריח התחתון, אלא בכל שליש של האריח שמתחתיו. כך מתקבלת תוצאה איכותית ויפה. לאיזה כיוון להניח אותו? לרוחב או לאורך? זה כבר תלוי בחלל. הוא מלבני? ריבועי? יש מסדרון ארוך? קצר? אין תשובה אחת גורפת.

תמונה מהשטח. רואים את הנעליים הכחולות שלי מבצבצות?

7. צבע

בחרתם גוון לכל הבית? מעולה. לפני שאתם "רצים עליו" קנו ממנו ליטר אחד. בקשו מהצבעי שיצבע לכם קטע קטן ורק אז תחליטו אם להמשיך עם הגוון בכל הבית. הגוון אף פעם לא נראה כמו במניפת הצבעים, הרי הוא צבוע על נייר ולא על הקיר. אלו חומרים שונים. ובנוסף, האור והתאורה הטבעית והמלאכותית בדירה ישפיעו על המראה. בבית אחד הגוון יכול להראות לבן ובבית אחר אפרפר או צהבהב. זה מאוד משתנה בהתאם לכיוון וגודל פתחי החלונות שיש לכם בבית.

8. שפה

בית מספר סיפור. אווירה. תחושה. מומלץ  שתהיה הרמוניה בין כל הבחירות. צריך שיהיה בניהם קשר, במיוחד אם הם נמצאים באותו מרחב ולא מנותקים. לא  תרצו שיתחרו זה בזה. אל תרכשו דברים יפים מבלי להתייחס לסביבה שלהם.

9.טרנדים

זה אולי פרדוקסלי, אך אחד הטיפים החשובים שאני יכולה להעניק הוא שעיצוב חייב להיות פונקציונאלי. תמיד יהיו טרנדים מפתים ותמיד צריכה להישאל השאלה אם הם באמת עונים לצרכים שלכם ולנוחיותכם.
לדוגמא: ראיתם ספה מדהימה באולם תצוגה. האם גם ישבתם עליה יותר מחמש דקות? האם היא מעניקה תמיכה טובה לגבכם? האם היא נוחה?              

10. תיהנו

כן כן. אל תרימו גבה. חכו רגע. תנסו. תחליטו שאתם הולכים להינות מהדרך. כן, יש לכם עבודה. לחלקכם יש גם ילדים ושיפוץ. בניה זו עוד עבודה ולמי יש זמן לזה? מבינה אתכם.
חשוב שתזכרו שזה תהליך קצר, או ארוך, אבל כזה שנגמר. זמני. המטרה שלו טובה ומאוד מאוד מרגשת. תדמיינו שנייה את הרגע שאתם בסוף השיפוץ/ הבנייה בבית שלכם. שותים קפה. נושמים עמוק. מסתכלים סביב ופשוט נהנים מהתוצאה.

לסיכום,

אני יודעת שלא כולם מתכוונים לרכוש את שירותי מעצבות הפנים, לפני תהליכי בנייה ושיפוץ.
שיפוץ זו הוצאה לא קטנה ולשירותי מעצבת פנים יש עלות כספית.

העלות הזו איננה הוצאה אלא השקעה, כי בסופו של דבר המעצבת היא המשאב הכי משתלם וחשוב בתהליך בניה / שיפוץ.

*היא זו שתדאג שהתכנון שלכם יהיה חכם, פרקטי, מדויק ונכון עבורכם.  
*תפיק עבורכם סט תכניות עבודה לקבלן.
*תפיק כתב כמויות לקבלן כך שתוכלו לדעת מראש מה עלות השיפוץ.
*תלווה אתכם בתהליך השיפוץ/ בנייה וברכישות המדויקות.
*היא תדע למקסם את התקציב שלכם.
*תקפיץ את המראה של הבית שלכם מהקצה אל הקצה מתוך הקשבה לצרכים, לרצונות ולחלומות שלכם.

אם אני לא אובייקטיבית, הנה כמה צילומי מסך שקיבלתי בהפתעה מהלקוחות שלי לאחרונה...
כי תמונה אחת שווה אלף מילים:)

אם אתם עוקבים אחרי בבלוג וברשתות החברתיות אתם ודאי יודעים שעיקר ההתמחות שלי הוא שיפוץ ועיצוב בתים מהקצה אל הקצה. אך, לא רק. 

אחד השירותים שאני גם מציעה ללקוחות הוא ייעוץ נקודתי

פגישה בת שעתיים ממוקדת בביתכם. פתרונות נקודתיים לשדרוג החלל, דגשים לתכנית העמדה, התאורה, החומרים, הצבעים ורשימת ספקים מומלצים. מיועדת לכל אותם אנשים שרוצים להתרענן, להתחדש, אם זה לדירות חדשות, שכורות, השבחת נכסים ועוד.

מוזמנים ליצור עימי קשר ממש כאן

לטובת אותם חברים שלא מתכוונים להיעזר בשירותיה של מעצבת מקווה שהתשובות כאן שרתו אתכם נאמנה.
אם הפוסט תרם לכם, קדימה, פרגנו לחברים שלכם ולי ושתפו אותו. תודה:)

אם יש כאן בקהל חברות וחברים חדשים, אתם מוזמנות/ים להצטרף להרשמה:


קישור גוגל פלוס קישור אינסטגרם קישור פינטרסט קישור פייסבוק

שיהיה לכולנו  סופ"ש חמים ומשמח,

סיון